Isoleren van zolders

Isoleren van zolders zit de laatste jaren enorm in de lift. Geen wonder: laat u uw zolder isoleren, dan bespaart u een belangrijk stuk op uw isolatiefactuur. Bovendien hebt u recht op premies en subsidies.

Maar er zijn nog voordelen. Zo verhoogt het comfort in uw woning omdat het in de winter aangenamer warm blijft en in de zomer lekker fris. Een geïsoleerde zolder kan u bovendien inrichten als leefruimte.

Hoe isoleren van zolders?

Bij het isoleren van zolders kan u kiezen tussen het dak of de zoldervloer.

De zoldervloer isoleren is de makkelijkste en goedkoopste manier voor het isoleren van zolders, en dus de beste keuze als u niet meer van plan bent om van de zolderkamer een extra leefkamer te maken en dus niet meer gaat verwarmen.

Naargelang het soort vloer kan u kiezen tussen verschillende isolatiemethoden. Bij een vloer met houten kepers zijn glaswol of rotswol de beste optie. Die kan u gemakkelijk tussen de kepers laten plaatsen.

Voor een zoldervloer in beton werkt u best met drukvaste isolatieplaten.

Het zolderdak isoleren is de aangewezen methode als u van de zolderruimte een woonruimte wil maken en deze bijvoorbeeld akoestisch en thermisch wil isoleren van de ruimtes eronder. Voor isoleren van zolders door middel van isolatie van het dak snijden we isolatiedekens in glaswol op maat en plaatsen we ze tussen de gordingen van het dak.

Elfre: expert in het isoleren van zolders

We hebben een jarenlange ervaring met het isoleren van zolders en denken graag samen met u mee voor de beste isolatieoplossing. Na goedkeuring van de offerte voeren we de werken precies, proper en binnen de vooropgestelde tijdspanne uit.

Bij Elfre vindt u de beste prijs-kwaliteit wat het isoleren van zolders betreft. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.