Elektricien Tessenderlo

elektricien Tessenderlo

Opzoek naar elektricien Tessenderlo ?

Als je op zoek bent naar Elektricien Tessenderlo ben bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een bedrijf dat veel ervaring heeft met het aanleggen en aansluiten van elektriciteit. Maar niet alleen houden we ons bezig met het aansluiten en aanleggen van elektriciteit, maar ook houden we ons bezig met het renoveren van elektriciteitsnetwerken en andere elektriciteitswerken Tessenderlo.

Elektricien Tessenderlo inhuren

In eerste instantie zijn veel mensen geneigd om zelf aan de gang te gaan, waardoor het regelmatig verkeerd gaat. Het is daarom aan te raden om een elektricien in te huren als je niet over genoeg kennis en ervaring beschikt. Je bent er dan van verzekerd dat de werkzaamheden veilig gebeuren en aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften voldoen. Regelmatig zien we dat mensen besluiten om zelf te gaan klussen, met allerlei gevolgen van dien die gevaar op kunnen leveren. Vaak worden we dan alsnog ingehuurd om het recht te zetten. Hierdoor maak je dubbele kosten, kost het je een hoop tijd en stress en had je dus beter van begin af aan al ons in kunnen schakelen.

Onze diensten als elektricien

Ben je dus op zoek naar een betaalbare, maar toch professionele elektricien Tessenderlo? Wil je zeker weten dat alles aan de veiligheidsvoorschriften voldoet? Dan ben je dus bij ons aan het juiste adres. Voor alle problemen met elektra binnenshuis en ook buitenshuis kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je graag je groepenkast uitgebreid wilt hebben, je stopcontacten wilt verplaatsen of problemen hebt met apparatuur. Wij zijn altijd bereid om mee te denken en zullen je zo snel mogelijk te hulp schieten. De klant is bij ons koning en we stoppen dus pas als de klant tevreden is en wij met een goed gevoel naar huis kunnen keren. Dus als je graag een Elektricien Tessenderlo inhuurt, wacht dan niet langer en schakel ons nog vandaag in voor het oplossen van jouw elektriciteitsproblemen! Wij stoppen pas als uw elektriciteitsprobleem is opgelost.

Mogelijke soorten elektriciteitswerken

Heeft u een herstelling nodig? Moet er in uw nieuwbouwwoning elektriciteit geplaatst worden? Is de elektriciteit in de woning verouderd? Interesse in domotica? Kortsluiting? Schakelaar vervangen? Lichtpunt verleggen? Lees hieronder verder wat ik voor u kan betekenen.

Nieuwe elektrische installatie

Nieuwe elektrische installatie

Het plaatsen van een elektrische installatie is een belangrijk onderdeel van elke nieuwbouw of het nu gaat om een huis of een appartement. Een ervaren elektricien uit de regio Tessenderlo bespaart u veel moeite en tijd en houdt rekening met al de aspecten van elektriciteit of verlichting die in een nieuwbouw voorkomen. Het inschatten van de juiste elektrische voorzieningen, het rendement van spaartarieven, voldoende verlichting, de hoeveelheid van stopcontacten en de apparatuur en de toestellen die u nodig heeft, vormen de basis van het plan dat u samen met uw elektricien overloopt. Extra comfort, zoals bijvoorbeeld domotica, parlofoons of alarminstallaties behoren tot de mogelijkheden binnen uw elektriciteitsnetwerk. Aangezien elektriciteitswerken veel materiaal en tijd vragen, vraagt u best eerst een offerte aan van elektra bij ons om te kiezen voor de meest economische en duurzame oplossing. Overleg dus eerst met ons uitgebreid over de mogelijkheden die we als elektriciens uit de regio Tessenderlo hebben om zo een goed idee te krijgen van de duur en de bijhorende kost voor uw elektrische installatie.

Domotica laten installeren

Domotica laten installeren

Alle technieken integreren in één automatisch systeem: dat is waar domotica voor staat. Zo beheert u comfortabel, energiebesparend en veilig uw eigendom. Domotica vormt een link naar de toekomst waarbij u zelf thuis of vanop afstand al uw elektronische toepassingen via een compact systeem kunt beheren. Via uw geautomatiseerde installatie bedient u via uw smartphone of tablet de sterkte van uw verlichting of muziek, regel je vanop afstand de temperatuur van je verwarming en activeer je de veiligheidscamera’s of de inbraakbeveiliging. Domoticatoepassingen maken het leven gemakkelijk en aangenaam. De mogelijkheden zijn onbeperkt maar de kostprijs ligt iets hoger dan bij een gewone elektrische installatie. Vraag vrijblijvend offerte aan van onze elektriciens domotica uit de regio Tessenderlo. Wij kunnen u perfect adviseren en begeleiden naar wensen en prijs.

Elektrische keuring

Elektrische keuring laten uitvoeren

Elke woning moet een verplichte elektriciteitskeuring laten uitvoeren en dit volgens de AREI (Algemeen reglement op de Elektrische Installaties) voorschriften van de Vlaamse regering. Deze elektrische keuring is voorzien voor elke ingebruikstelling, verzwaring, wijziging of uitbreiding van uw elektrisch netwerk of bij een verkoop van een eigendom. De elektriciteitskeuring moet elke 25 jaar vernieuwd worden en kan alleen uitgevoerd worden door erkende keurders. U kunt een professionele elektricien uit de regio Tessenderlo contacteren voor een nazicht van uw elektrisch netwerk en de elektriciteitskast. Indien gewenst kunnen de nodige aanpassingen voor de veiligheid uitgevoerd worden. Zo voorkomt u onaangename verrassingen!

Elektriciteit aansluiten

Elektriciteit laten aansluiten

Elektriciteit aansluiten vergt enkele belangrijke voorbereidingen waaronder het voorzien van een goede aarding en een overzichtelijke zekeringkast, met differentieelschakelaars, die goed is aangesloten op de meterstand. De uitgevoerde elektriciteitswerken moeten voldoen aan de wettelijke verplichtingen zodat uw elektrische installatie beantwoordt aan de strengste normen. Een nieuwe elektriciteitsaansluiting dient u tijdig aan te vragen bij één van de erkende netbeheerders want zonder energiecontract krijgt u geen aansluiting. Indien u uw elektriciteitsinstallatie laat uitvoeren, hernieuwen of uitbreiden door een professionele elektricien uit de regio Tessenderlo dan zorgt deze ervoor dat uw installatie gebruiksklaar en gekeurd is voor de aansluiting op het elektriciteitsnet.

Elektriciteitskast

Elektriciteitskast installeren

Uw zekeringkast of elektriciteitskast is het kloppend hart van uw elektriciteitsinstallatie. Een goede voorbereiding van de indeling en de bedrading van uw zekeringkast bespaart u tijd en moeite wanneer u de geplande stroomkringen correct moet aansluiten. Verouderde zekering –of elektriciteitskasten zijn dikwijls het probleem voor het weigeren van een keuringsattest. Het ontbreken van het elektrische schema (eendraadschema of situatieschema) of het niet overeenkomen van de benamingen tussen de stroomkringen en het schema, kan leiden tot een negatief keuringsattest. Ook de aanwezigheid van een goede aarding en een hoofddifferentieelschakelaar zijn essentieel voor uw elektriciteitskast. Onze ervaren elektriciens uit de regio Tessenderlo kunnen u hierin met alle raad en daad verder helpen.

Herstellingen elektrische installaties

Elektrische installatie herstellen

Kortsluiting, overbelasting, blikseminslag, tekort aan stopcontacten, vervanging van uw elektrische stroomkringen of zekeringkast? Welke uw dringende, onvoorziene of geplande elektrische herstelling ook kan zijn, voor elk van hen bestaan er gepaste oplossingen. Mits goede vergelijkingen tussen de offertes van de erkende elektriciens in uw omgeving kunt u ook voor elektra herstellingen een juiste planning en prijs bepalen. Door uw bestaand elektrisch netwerk uit te breiden of te verbeteringen voorkomt u bovendien vermijdbare pannes of extra kosten. Geen overbodige luxe in de snel evoluerende technische waaier van elektrische snufjes en toepassingen.

Elektriciteitsinstallatie uitbreiden

Elektriciteitsinstallatie uitbreiden

In een snel veranderende wereld worden de eisen op het vlak van informatica, entertainment en welfare technologie steeds hoger gesteld. Denken we maar aan warmtepompen, zonneboilers, domotica, surround systems, home cinema’s of elektrische wagens. Aangezien veel van deze technologische veranderingen de nodige elektronische ondersteuning vragen, dringt zich vaak een uitbreiding van het bestaande elektriciteitsnetwerk op.

Parlofonie en videofonie

Parlofoon of videofoon laten installeren

Veilig wonen vraagt een goede toegangscontrole. Via een parlofoon kan u van op afstand controleren wie er aan de voordeur of aan de oprit staat. Dit intercomsysteem geeft u de mogelijkheid om een bezoeker al dan niet binnen te laten in uw woning, appartement of bedrijf. Een parlofoon maakt gebruik van beeld en kan ook gecombineerd worden met een videofoon waarbij u ook beelden krijgt van de toegang. Bij een videofoon zit er in het intercomsysteem een ingebouwde camera waarbij u kan kiezen voor een kleurendisplay of een zwart-wit scherm. Zowel parlofonie of videofonie maken uw eigendom veiliger door geen toegang te verlenen aan onbekenden of deur aan deur verkopers.

Databekabeling laten leggen

Databekabeling aanleggen

Een betrouwbaar en snel datanetwerk vormt één van de belangrijkste factoren voor de goede werking van uw firma of uw bedrijf. De databekabeling is hierbij een essentieel onderdeel om uw netwerk voldoende bandbreedte en veiligheid te bieden. Voor industriële databekabeling liggen de eisen nog hoger en maakt men gebruik van glasvezelkabels. De goed afgeschermde data netwerkkabels zijn bestand tegen vocht, extreme temperaturen, elektromagnetische stoorsignalen, elektriciteitspannes en tegen chemische dampen of vloeistoffen. Vragen over databekabeling? De professionele elektriciens in de regio Tessenderlo bespreken met u de mogelijkheden om uw data optimaal te beschermen en te installeren.

Verlichting plaatsen

Verlichtingspunten installeren

De ideale verlichting voor uw woning moet praktisch, spaarzaam en sfeervol zijn. Via een lichtplan dat je samen opstelt met de elektricien van uw keuze, bepaal je de sterkte en de hoeveelheid van uw lichtpunten en of je gebruik maakt van functionele verlichting of sfeerverlichting. U overloopt de mogelijkheden per ruimte en de keuzes om gebruik te maken van led verlichting, dimmers, lichtbalken, vloerverlichting of noodverlichting. Met een goed lichtplan kan u uw energiefactuur laag houden en een intelligente plaatsing van uw verlichtingsnetwerk bespaart u kostbare energie die niets tekort doet aan het lichtrendement.

Stopcontacten laten plaatsen

Stopcontact laten plaatsen

De keuze van het aantal stopcontacten is dikwijls een moeilijke opgave. U wenst immers een zo praktisch mogelijk gebruik van uw elektrisch netwerk waarbij u rekening houdt met de belasting op het net van al uw elektrische toepassingen. Uw elektrische stroomkringen moeten sterk genoeg zijn om de veelheid aan toestellen en machines te ondersteunen. En welke stopcontacten gaat u gebruiken? Kiest u voor stopcontacten met pinaarde en kinderveiligheid, stekkeradapter, contacten met afstandsbediening of overspanningsaanduiding? Laat u informeren en bijstaan door een ervaren elektricien uit de regio Tessenderlo. Hij zal u graag verder helpen.

Meterkast en aarding plaatsen

Meterkast voor elektriciteit installeren

De meterkast of compteurkast wordt geplaatst door de netbeheerder en ze moet voldoen aan bepaalde voorschriften. Zo mag de meterkast niet in conflict komen met de waterleiding of de gasleiding. De opstelling van de meterkast van je elektriciteitsinstallatie mag je dus niet vrij kiezen en vormt het begin van uw stroomplan. Gelukkig kent uw elektricien alle basisregels en voorbereidingen die u dient te nemen. Daarnaast is het plaatsen van een goede aarding is ook verplicht. Deze aarding zorgt voor een goede afvoer van een lekstroom binnen uw elektrische installatie of bij één van uw elektrische toestellen. Door middel van aardbeveiligers en verliesstroomschakelaars kan u de veiligheid van uw netwerk optimaliseren. Een elektricien uit uw regio kan u helpen zowel bij het voorbereiden en het plaatsen van uw meterkast als bij het installeren van de aarding. Aarzel niet om hem te contacteren.

Premies & Subsidies

Momenteel kan u profiteren van verschillende subsidies en premies waardoor de prijzen voor uw elektriciteitswerken fors lager kunnen uitkomen. De Vlaamse overheid en de netbeheerders geven verschillende premies voor elektrische installaties:

  • De Vlaamse verbeteringspremie
  • De Vlaamse energielening
  • De aanpassingspremie
  • Verlaagd BTW tarief (6%)

Wanneer u wilt weten op welke premies u mogelijks recht heeft kan u altijd de premiezoeker van de Vlaamse Overheid raadplegen: www.premiezoeker.be

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Vlaams-Brabant

Brussels Hoofdstedelijk Gewest